Oversigt

Har du, eller en du kender, brug for professionel hjælp?​

 
​Du kan altid ringe døgnet rundt på:

phone_2 70 26 12 24

Alkoholbehandling på Møllen

Har du, eller kender du en der har behov for alkoholbehandling, er det vigtigt, at du ved, at der er hjælp at hente.

På Behandlingscenter Møllen tilbyder vi en professionel alkohol behandling. Vi arbejder ud fra Minnesota modellens principper, bedre kendt som tolv trins behandling.

​Her kan både du eller din pårørende få den hjælp der er behov for.

Nogle af Behandlingscenter Møllens absolutte forcer er:

Vi er et lille sted. Vi har siden vi startede for 23 år siden lagt stor vægt på, at Behandlingscenter Møllen ikke skal være en institution, men et rigtigt godt og trygt lille behandlingscenter, hvor man bliver mødt med respekt og omsorg for det menneske man er.

Døgnbehandling og terapi, som strækker sig over 5 til 6 uger.

​Familiebehandling for en nærmeste pårørende, som bliver afholdt som internat kursus af 3 dages varighed. (fredag – søndag).

11 måneders efterbehandling af en dags varighed pr. måned.

Behandlingscenter Møllen er Danmarks førende center for alkoholrådgivning- og behandling, og vi er også et af de ældste.

Gennem over 20 år har rigtig mange mennesker fået løst deres alkoholproblemer hos os. Vores personalestab har selvfølgelig en høj grad af faglig uddannelse.

Vi tror dog på, at vores succes også bygger på, at vi selv har haft problemer med alkohol inde på livet, og har fået hjælp til at få dem løst.

​Hvordan foregår en alkoholbehandling

På Behandlingscenter Møllen kan du påbegynde en behandling lige når du ønsker det og man kan blive indskrevet på behandlingscenteret på alle tider af døgnet.

Minnesota behandling er en effektiv behandlingsform for mennesker, der er afhængige af et euforiserende stof som alkohol eller medicin, og for mennesker der er afhængige af en uhensigtsmæssig adfærd som følge af deres misbrug.​

  • Alkoholisme betragtes som en sygdom, alkoholisme betragtes som en familie sygdom da det påvirker hele familien og dens adfærd.

  • På Behandlingscenter møllen er vores erfaring at 80 % af vores klienter er vedvarende og stabil ædru 1 år efter endt behandling.

  • Målsætningen i behandlingen på behandlingscenter Møllen er at motivere dig til, med egne resurser, at leve uden brug af alkohol eller andre stemningsændrende stoffer.

  • Behandlingen foregår efter struktureret dagsplan. Behandlingen foregår såvel i gruppen sammenhæng ligeledes via individuelle samtaler.

  • Behandlingen er baseret på kognitiv terapi og kognitiv adfærds terapi.

Her arbejder vi med at hjælpe klienter til at tænke anderledes i specifikke situationer med henblik på at fortage sig anderledes handlinger end dem man tidligere har benyttet sig af. Du vil får redskaber og værktøjer til at håndtere livet på livets betingelser som værnede lige det mennesker du er.

Behandlingen omfatter også foredrag, familie samtaler, skriftlige opgaver, behandlings film, derudover bliver du introduceret til et netværk, selvhjælpsgrupper hvor du kan identificere dig med andre i samme situation.​

På Behandlingscenter Møllen omhandler ca. 20% af behandlingen af alkohol og 80% omhandler dig som menneske, hvordan du er sat sammen som menneske, hvad er det du gør og hvorfor er det at du har behov for alkoholen, og vigtigst af alt, løsningen til hvordan kan du få et godt liv uden alkohol.

Anonymitet er vigtigt for nogle mennesker og såfremt du ønsker det kan du lade dig indskrive på Behandlingscenter Møllen 100% anonymt.

På behandlingscenter Møllen har man naturligvis sit eget værelse.

Behandlingscenter Møllen henvender sig til privatpersoner, virksomheder og sundhedsforsikringer.

Vi tilbyder at afhente dig på din bopæl, uanset om du bor i Nordjylland, Syddanmark, Fyn eller på Sjælland fordi vi er klar over, at når beslutningen om at modtage professionel hjælp er taget, skal den som oftest effektueres hurtigst muligt. 

Gør noget ved problemet, før det er for sent

Ved du, at du bruger alkohol uhensigtsmæssigt, er du måske på vej ud i et misbrug. Føler du, at du allerede har et misbrug, kan du være på vej ud i problemer der kan have store konsekvenser for dit liv. Ring til os inden dit forhold til alkohol får for store konsekvenser.

​Vi tilbyder at man kan komme på et gratis og uforpligtende besøg hos os. Her får man kompetent alkoholrådgivning, som kan hjælpe Jer videre. Læs mere om at være pårørende HER.

​Alkoholisme

Sygdommen alkoholisme er den eneste sygdom der som regel starter festligt.

Det bliver med tiden en nødvendighed at indtage alkohol. Alkoholen bliver brugt til at have kontrol, at have styr på tingene, stresse af med og komme i gang på. 

Vi kalder det uhensigtsmæssig selvmedicinering. 

Alkoholikeren bruger alkoholen på en anden måde end så kaldte normale menneske. 

De fleste mennesker bruger alkoholen til at slippe hæmninger, til at slippe kontrollen, hvor man omvendt har sygdommen alkoholisme, så bruges alkoholen til at bevare kontrollen. 

Det bliver med tiden et uhensigtsmæssigt forhold til alkoholen og måden det bruges på.

Over årene høres ofte udsagn som, 

- jeg passer jo mit arbejde, så jeg har ikke noget problem. 

- Jeg drikker ikke om morgenen, så jeg har ikke noget problem.

-Jeg drikker ikke hver dag, så jeg har ikke et problem.

​​

Alle disse udsagn er undskyldninger for ikke at kigge på selve problemet.

​​

Alkoholismen er stærkt forbundet med benægtelse. Når de pårørende begynder at påtale om man måske ikke drikker for meget, vil svaret ofte være benægtende og, at det har man styr på.

​​

Måske tager alkoholikeren en pause og drikker ikke i en længere periode for at bevise over for pårørende at de har helt styr på det og har ikke noget problem med alkohol.

Kontakt os her omkring alkoholbehandling​

​Mange vil opleve at de pauser blot efterfølgende vil vise, at vedkomne igen lander i det samme og drikker igen for meget og uhensigtsmæssigt.

Det er sådan med alkoholisme at det ikke handler om hvor meget man drikker, hvad man drikker og hvornår man drikker.

Det det handler om er de konsekvenser der opstår i livet af det man drikker.

Ens livskvalitet ændrer sig med årene. Man oplever at personlighed og ens grænser ændre sig.

Ofte er hverdagen begyndt at blive mere og mere stresset for at få alt til at gå op i en højere enhed, job, familie og fritid.

Daglige rutiner bliver indført, for at drikke. Faktisk er det meget stressende at få det hele til at hænge sammen, det må ikke være for meget og det må ikke være for lidt, der er ikke nogen der må opdage det, man begynder at skjule det for ikke at tage konfrontationen og i stigende grad vokser uærligheden.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Det er ikke dig der er et dårligt menneske, det handler heller ikke om, at du ikke har rygrad, Det hænger slet ikke sådan sammen.

 Det hænger sammen med at, du har en sygdom der hedder alkoholisme. En sygdom der kan stoppes ved at få professionel hjælp.

Alkoholisme er en sygdom, der er progressiv og dødelig. I modsætning til andre dødelige sygdomme der ikke kan helbredes, så kan man stoppe sygdommen alkoholisme i at udvikle sig og lære at leve ædru. 

Der findes en holdbar løsning med behandling. En behandling som skaber gode rammer for igen at få kvaliteten tilbage i livet og leve et sundt og godt liv uden alkohol.

Er du pårørende til en alkoholiker

Er du pårørende til en alkoholiker og er du i tvivl om der er brug for professionel hjælp er du altid meget velkommen til at ringe.

Du har sikkert forsøgt igennem en længere periode at kontroller, holde øje med og forsøge alverdens ting. 

Du har sikkert mange gange stået i en situation hvor du har følt en form for magtesløshed over for alkohol, - er det mig der overreagerer? 

Du har sikkert også holdt lidt øje med om der forsvinder noget alkohol og du er sikkert helt klar over hvilke steder alkoholen eventuelt bliver gemt lidt væk.

Du har sikkert også oplevet at stå i den selvsamme diskussion og situation mange gange, hvor samtalen bliver vendt og drejet 180 grader og slutter et helt andet sted end hvor diskussionen startede. 

Du har sikkert også oplevet mange historier, manipulation og så videre i forhold til alkohol.

Det er en meget svær situation at være pårørende til en der har et overforbrug af alkohol. 

Du har sikkert også oplevet at dine grænser er blevet rykket med årene, oplevet ting du slet ikke kunne forestille dig skulle være en del af jeres forhold. 

Lige pludselig er nogle af de ting en del af din hverdag. Det er en af grundene til at vi siger det er en familie sygdom, for hele familiens adfærd ændre sig.

Som pårørende begynder man ofte at tvivle på sig selv. Man skaber uhensigtsmæssigt et behov for kontrol over mange ting og det bliver en stor del af ens hverdag, selv om man ikke ønsker det.

Måske man trækker sig fra sociale sammenhæng fordi man syntes det er flovt eller pinligt. Man begynder at deltage i aktiviteter på egen hånd, og hvis velmenende folk omkring dig spørger ind til det, så bliver man træt af sig selv og træt af at undvige og sige de samme ting. 

Man begynder at foreslå hjælp og her er det hyppigste at man starter med at bede vedkomne om at gå til læge, få antabus, tale med en psykolog måske ændre på kosten, mulighederne kan være mange.

I langt de fleste tilfælde vil det ofte vise sig at resultaterne forbliver de samme og at tiden blot er gået. Det er meget destruktivt i længden, for både misbrugeren, pårørende og børnene.

Alkoholikeren vil til en hver tid påstå at –det kan jeg klare selv. Det er der meget få alkoholikere der kan. Der er brug for professionel hjælp til at løse et alkoholproblem.

Før du træffer et valg om alkoholbehandling

​​Du har mulighed for at komme på et uforpligtende besøg på Behandlingscenter Møllen inden du træffer din beslutning. På et for besøg vil vi fortælle dig om behandlingscenteret og om, hvad vi kan gøre for at hjælpe dig/Jer. Her får du en god indsigt i hvad alkoholismen er, og ikke mindst løsninger til at få et godt liv.

Et for besøg er altid muligt hvad enten du er pårørende eller du selv søger hjælp.

Det er en rigtig god ide at komme og se stedet eller ringe for yderlige rådgivning.

Du vil opleve, at det at tale med nogle der har prøvet det på egen krop, eller som pårørende selv har haft alkoholismen tæt inde på livet er en stor befrielse. 

Du vil få en fornemmelse af, at der er nogle som forstår dig, respektere dig og gerne vil hjælpe dig.

Ring til os for at høre mere om behandling af alkoholmisbrug

Men hvad koster alkoholbehandling? Og hvor lang tid tager det? Vi besvarer gerne alle dine spørgsmål ang. priser, muligheder, metoder og meget mere. Du skal blot kontakte os.

​Ring og hør mere om alkoholrådgivning- og behandling på telefon: 70 26 12 24 eller skriv en mail til:info@mollen.dk, så vender vi tilbage snarest muligt.

Det eneste du ikke må gøre, er ikke at gøre noget​

Behandlingscenter Møllen

Kort beskrevet

Alkoholafvænning og behandling tilrettelagt efter den enkeltes behov.

​Hvis du ønsker det, kan du lade dig indskrive helt anonymt.

,

Persondatapolitik

Kontaktoplysninger

Alsted Skovvej 5
​7160 Tørring​

,

DØGNTELEFON

Telefon: 70 26 12 24

E-mail: info@mollen.dk