Kombination af døgnbehandling og ambulant behandling
Der er findes flere forskellige fordele og ulemper ved døgnbehandling og ambulant misbrugsbehandling. Det vil også være forskelligt fra klient til klient, hvornår hvilken af disse behandlinger vil være bedst.
Langt de fleste som ønsker at komme ud af et misbrug, vil opnå dette ved at vælge enten en intensiv ambulant behandling, eller en døgnbehandling. Men for nogle kan det være en fordel at vælge en kombinationsbehandling.
Med en kombinationsbehandling, hvor begge dele er inkluderet, vil der være mulighed for at starte sit behandlingsforløb op i vores døgnbehandling og derefter fortsætte i vores ambulante behandling, hvilket kan skræddersyes efter den enkelte klients og pårørendes personlige behov.
Mange med et behandlingskrævende misbrug eller et stort alkoholproblem, har behov for meget støtte og hjælp gennem døgnbehandling til eventuel afrusning og afvænning, i den første del af deres behandling, og vil så derefter med fordel kunne overgå til vores ambulante behandling på Sjælland i København.
Andre med mere komplekse former for misbrug, som f.eks. medicinmisbrug, vil have behov for en længere behandling og her kan det også være en stor fordel at lave en kombinationsbehandling.
Der kan også være store økonomiske fordele ved at vælge en kombinationsbehandling.
Alkohol- og misbrugsbehandlere med stor erfaring
Vi har et team bestående af dygtige og erfarne misbrugskonsulenter. Vi er alle professionelle og uddannede misbrugs- og alkoholbehandlere med mange års erfaring indenfor misbrugs- og alkoholbehandling, vi har en stor ekspertviden og erfaring i alle de bagvedliggende årsager til et misbrug af alkohol, hash, medicin og stoffer og til sygdommen afhængighed og alkoholisme.
Vi har alle prøvet hvordan det er at have et misbrug og et alkoholproblem helt tæt på og ved hvorfor det er så svært at komme ud af det. Derfor bliver alle også mødt i øjenhøjde og med stor empati.
Alkoholisme, misbrug og afhængighed
Sygdommen alkoholisme, misbrug og afhængighed er en af de eneste sygdomme der som regel starter festligt. Det er også en sygdom som mange år har været anerkendt hos WHO – World Health Organization.
Det bliver med tiden en nødvendighed at indtage alkohol, hash eller stoffer. De stemningsændrende substanser bliver ofte brugt som en slags selvmedicinering til at ændre tanker og følelser, samt til at have kontrol og styr på tingene. Alkohol, hash og stoffer bliver ofte brugt til at få ro på og stresse af, samt til at komme i gang på.
Forbruget bliver til et uhensigtsmæssig misbrug og en selvmedicinering.
Alkoholikeren eller stofmisbrugeren bruger alkohol, hash og stoffer på en anden måde end andre der ikke har et misbrug og det bliver for mange misbrugere et livsvilkår til at klare sig igennem bestemte situation i Deres liv.
F.eks. bruger mennesker uden misbrug alkoholen til at slippe hæmninger, til at slippe kontrollen, hvor man omvendt har sygdommen alkoholisme, så bruges alkoholen til at bevare kontrollen.
Ofte begynder det at øge stresset mere for at få alt til at gå op i en højere enhed, job, familie og fritid.
Rutiner bliver indført, for at drikke eller misbruge. Faktisk er det meget stressende at få det hele til at hænge sammen, det må ikke være for meget og det må ikke være for lidt, der er ikke nogen der må opdage det, man begynder at skjule det for ikke at tage konfrontationen og i stigende grad vokser uærligheden.
For langt de fleste med misbrug af enten alkohol, hash eller stoffer, vil misbruget ikke altid være dagligt. Nogle misbruger kun i weekenderne, andre kan være kvartalsdrankere og for mange ligger misbruget i fritiden, enten flere dage i ugen og for andre hver dag. Dette bruger mange mennesker med misbrug til helt usandt at retfærdiggøre, at der ikke er et problem.
Det handler ikke om hvor meget, hvornår, hvad eller hvordan man drikker, ryger eller tager stoffer. Det handler meget mere om hvor mange negative konsekvenser det giver. Både for en selv, familie og andre pårørende.

Udsagn som disse, bliver ofte hørt:
- Jeg passer jo mit arbejde, så jeg har ikke noget problem.
- Jeg drikker ikke om morgenen, så jeg har ikke noget problem.
- Jeg drikker ikke hver dag, så jeg har ikke et problem.
- Jeg bruger det kun weekenderne
Alle disse udsagn er undskyldninger og benægtelse for ikke at kigge på selve problemet.
Alkoholismen, misbrug og afhængighed er forbundet med benægtelse. Benægtelse er en forsvarsmekanisme der ofte gør det umuligt for misbrugeren selv at indse der er et problem. De vil ofte benægte alle påtaler og fortælle at de har styr på det og at de sagtens kan stoppe uden hjælp.
Måske tager alkoholikeren eller misbrugeren en pause i en kort eller længere periode for at bevise for andre pårørende, at de har helt styr på det og har ikke noget problem med alkohol, hash eller stoffer.
Disse pauser vil blot vise sig at være uden den store gavn for hverken misbrugeren og de pårørende, da vedkomne blot hurtigt vil lande med samme misbrug så snart de starter igen.
Vigtigt at vide som alkoholiker eller misbruger
Det er ikke dig der er et dårligt menneske, det handler heller ikke om manglende rygrad, viljestyrke eller andet. Det hænger slet ikke sådan sammen.
Det handler om at du har en sygdom der hedder alkoholisme/afhængighed. En sygdom der kan stoppes ved at få professionel hjælp i form af misbrugsbehandling.
Afhængighed og alkoholisme er en anerkendt sygdom, der er progressiv og dødelig. Men man kan med den rigtige professionelle hjælp få et liv uden misbrug og alle de negative konsekvenser.
Der findes en løsning gennem professionel behandling. Den rigtige behandling vil hjælpe til at skabe nogle gode rammer, for igen at få kvaliteten tilbage i livet og leve et sundt og godt liv uden alkohol, hash og stoffer.
Er du pårørende til en misbruger eller alkoholiker
Er du pårørende til en med misbrug og er du i tvivl om der er brug for professionel hjælp er du altid meget velkommen til at ringe.
Pårørende oplever ofte at det er svært at trænge igennem til misbrugeren og få vedkommende til at søge hjælp og gå i misbrugsbehandling.
Vi ved om nogen, hvordan situationen skal gribes professionelt an, når de nærmeste pårørende og andre relationer henvender sig til os.
På Møllen tilbyder vi altid hjælp og gratis rådgivning, til hvordan du kan motivere en misbruger til at få hjælp og starte i en misbrugsbehandling.
Et for-besøg er altid muligt hvad enten du er pårørende eller du selv søger hjælp.
Det er en rigtig god ide at komme og se stedet eller ringe for yderlige rådgivning.
Teamet bag vores ambulante misbrugs- og alkoholbehandling i København

Anders Nebelong Olsen
- Behandlingsansvarlig og Misbrugskonsulent
- MASTER i kommunikation, terapi og forandring
- Uddannet Terapeut og coach
- Akademimodul i Kognitiv mentor - coaching & konflikthåndtering
- NADA diplomuddannelse
Johannes Gerskov Hansen
- Misbrugskonsulent og Familiebehandler
- Psykomotorisk terapeut
- MPF Psykoterapeut
- Ansvarlig for efterbehandling
Kontakt os her omkring misbrugs- og alkoholbehandling i København