Nyheder​

Hvad er et alkoholproblem?

Det enkelte svar er, at det har man når alkoholen begynder at fylde mere og mere i ens liv og når ens indtag af alkohol begynder at skabe problemer for en selv og sine omgivelser, så som familie, arbejde, venner mm. 

Fysiske tegn på alkoholisme

I forbindelse med udvikling af alkoholisme opstår der gradvist fysiske tegn som viser, at en person er ved at udvikle sygdommen alkoholisme..

Hvad er alkoholmisbrug?

Mellem 1-2 elever i hver skoleklasse vokser op i et hjem, hvor mor eller far drikker for meget.

Sådan kan det opleves at vokse op i et hjem, hvor mor eller far har et alkoholmisbrug

Børn, der vokser op i hjem, hvor der drikkes for meget, er ofte meget ensomme børn. De indordner sig og tilsidesætter egne behov. Senere kan de få svært ved at mærke egne grænser.

Møllen støtter et projekt med formålet at hjælpe misbrugere i Tanzania

Behandlingscenter Møllen støtter et projekt, hvis primære målsætning er at samle midler ind til at hjælpe stofmisbrugere ud af deres misbrug i Zanzibar i Tanzania. Ring til Birthe Zinck for at høre nærmere. T: 7026 1224

Pilleafhængighed - intet nyt under solen

»Mother needs something today to calm her down/ And though she’s not really ill/ There’s a little yellow pill« Mothers Little Helper, Rolling Stones, 1966

Alkohol øger risikoen for kræft

Alkohol danner kræftfremkaldende nedbrydningsprodukter.

Sæt proppen i: Tag en dag uden alkohol

Sæt proppen i og lad dit lys brænde længere.

Fire tegn hos drenge afslører alkoholisme

Fire tegn hos drengebørn afslører allerede i den første skoletid, hvem der ender som alkoholiker.

Gravid - alkoholproblemer/alkoholmisbrug

Hovedparten af de gravide reducerer deres forbrug af alkohol kraftigt eller stopper helt, når de finder ud af, at de er gravide. Men tre ud af fire gravide er ikke helt afholdende.

Når far og mor drikker

Man skønner, at omkring 200.000 børn liver i familier med alkoholproblemer. I følge alkoholkonsulent Steffen Christensen, Odense Kommune, viser erfaringerne, at det i snit drejer sig om et barn på hver stue eller i hver skoleklasse.

Jeg fandt på historier om min far

Formålet er at skabe opmærksomhed på de belastninger og den store risiko for skader, som børn i familier med alkoholproblemer lever med.

Chefen betaler for alkoholafvænning

Hver tredje alkoholiker i afvænning er sendt af sted af chefen, som også i langt de fleste tilfælde betaler regningen.

TV2 klar med nyt ”Ultimatum”

Snart stilles en alkoholiker igen over for valget mellem flasken eller familien. Det sker, når TV2 sender ”Ultimatum” torsdag 24. februar kl. 20.35.

Historisk mange i alkoholafvænning

Antallet af danskere, der modtager behandling for alkoholmisbrug, har aldrig været højere. Den melding lyder nu over hele linjen i det danske alkohol-behandlingssystem, skriver metroXpress.

Alkohol er lige så giftigt som rottegift

Sundhedsstyrelsen har hvert år siden 1990 sat vores alkoholkultur og -vaner på dagsordenen ved at gennemføre alkoholkampagner i uge 40. Det sker også i år. Men er det virkelig noget, der er brug for og er alkohol nu også så farligt?

Fakta om alkohol

Alkohol er et giftigt stof, som er forbundet med flere end 60 forskellige sygdomme med kort- og langsigtede konsekvenser. Sundhedstyrelsen, Statens Institut for Folkesundhed og Center for Rusmiddelforskning har undersøgt de sundhedsskadelige aspekter ved brug og storforbrug af alkohol. Vi bringer her uddrag af disse undersøgelser:

Mere hjælp på vej til børn i alkoholfamilier i julen

Hope Netværkets rådgivningstilbud på Internettet og telefon bliver udvidet i år, med rådgivere fra flere kommuner og frivillige fra hele landet. Det forventes at der vil komme mod 20.000 besøg på hjemmesiderne og telefonlinjen i december måned.

Det eneste du ikke må gøre, er ikke at gøre noget​

Behandlingscenter Møllen

Kort beskrevet

Alkoholafvænning og behandling tilrettelagt efter den enkeltes behov.

​Hvis du ønsker det, kan du lade dig indskrive helt anonymt.

,

Persondatapolitik

Kontaktoplysninger

Alsted Skovvej 5
​7160 Tørring​

,

DØGNTELEFON

Telefon: 70 26 12 24

E-mail: info@mollen.dk