Chefen betaler for alkoholafvænning

Flere og flere bliver sendt i alkoholbehandling af chefen. Det er også i rigtig mange tilfælde chefen der betaler for behandlingen.

​Det viser den rundringning, som er foretaget af metroXpress, blandt 10 af landets største alkoholbehandlingshjem.

»Det er blevet uacceptabelt at være fuld på arbejdet. Og man fyrer ikke bare en medarbejder, der har alkoholproblemer,« siger Niels Grøn Fabech til metroXpress. Niels Grøn Fabech er personalejuridisk chef i DI, der repræsenterer mere end 11.000 danske virksomheder.

Det er et krav fra ledelsen at man er ædru i arbejdstiden. Det er ofte arbejdspladsen vælger at gå ind og betale for alkoholbehandling.

»Lederne har fået øjnene op for, at det er billigere at betale en afvænning frem for at give en fyreseddel, og derudover er det et godt signal at sende ud som virksomhed,« siger Vibeke Hellmann fra behandlingscenter Majorgaarden, som ser en stigning af patienter. 

​Vibeke Hellmann fortæller at hun ser at det virker bedre når chefen siger stop, da det er pinligt at miste sit arbejde. Man kan nemmere holde familien hen i længere tid.

Erik Zinck, daglig leder på Behandlingscenter Møllen, fortæller at på tros af a

t virksomhederne er blevet bedre til at ”sætte en prop i flasken” hos medarbejderne, så sker det stadig alt for sent.

»Ofte er den ansattes liv allerede begyndt at smuldre når chefen endelig tager hul på problemet. Problemet har stået på i flere år, og vedkommende er enten blevet skilt, har stiftet gæld eller har mistet kørekortet.«

Det eneste du ikke må gøre, er ikke at gøre noget​

Behandlingscenter Møllen

Kort beskrevet

Alkoholafvænning og behandling tilrettelagt efter den enkeltes behov.

​Hvis du ønsker det, kan du lade dig indskrive helt anonymt.

,

Persondatapolitik

Kontaktoplysninger

Alsted Skovvej 5
​7160 Tørring​

,

DØGNTELEFON

Telefon: 70 26 12 24

E-mail: info@mollen.dk