Vi bryder den nedadgående kurve gennem behandling efter Minnesotamodellen

Ring Anonymt
Døgntelefon

Hvad er AA

AA er en forkortelse for Anonyme Alkoholikere. AA er et frivilligt fællesskab for mænd og kvinder, som ønsker at leve et liv uden alkohol. Ønsket om at opnå og vedligeholde ædrueligheden, er det eneste der kræves for at blive medlem.

Anonyme Alkoholikere klare sig gennem egne frivillige bidrag, og der betales derfor ikke kontingent for at være medlem.

AA er verdensomspændende, og består af ca. 89.000 AA-grupper med ca. 2.000.000 medlemmer i 141 lande. Ud af disse grupper ligger ca. 450 i Danmark, som rummer et medlemstal på ca. 3000.

​Hvordan Anonyme Alkoholikere holder sig ædru

Er man medlem AA indebærer det total afholdenhed. Alle medlemmer holder sig simpelthen væk fra den første genstand. Dette sker helt enkelt ved at man tager én dag ad gangen.

For at bevare ædrueligheden deler medlemmerne erfaring, styrke og håb til gruppemøder, og der arbejdes med De Tolv Trin, som skal hjælpe med at genvinde helbredet efter et alkoholmisbrug.

Hvorfor er Anonyme Alkoholikere anonyme?

​Anonymiteten er grundlaget for AA. Det sørger for at fællesskabet lader sig lede af principper og ikke personer. AA er et fællesskab af ligestillede. De bestræber sig på at udbrede kendskabet til deres program med det formål at hjælpe flest mulig med, at genvinde helbredet.

Anonymiteten er en sikkerhed for, at medlemskabet af AA ikke bliver røbet. Anonymiteten er især vigtig for nyankomne, i forhold til de offentlige medier.

Hvordan startede AA

Anonyme alkoholikere blev grundlagt i 1935, af en børsmægler fra New York og en kirurg fra Ohio. De havde begge været alkoholikere. De stiftede AA i forsøget på at hjælpe deres medmennesker, som led af sygdommen alkoholisme, og for selv at vedligeholde deres ædruelighed.

AA størrelse til tog, da der blev dannet selvstyrende grupper. De første grupper var i USA og bredte sig sidenhen over hele verden.

Anonyme Alkoholikeres forhold til andre organisationer

AA forholder sig til andre organisationer, som arbejder med alkoholisme, på denne måde: ”samarbejde med, men ikke tilslutte sig”. Anonyme alkoholikere tager ikke stilling til spørgsmål uden for Anonyme alkoholikere, og har ikke intentioner om at støtter eller bekæmpe nogen uvedkommende sager.

Hvordan AA støttes

Anonyme Alkoholikere har igennem årende holdt fast i traditionen om fuldt ud at være økonomisk selvstændige. AA søger hverken støtte eller modtager bidrag fra andre end medlemmerne. Er man medlem af fællesskabet AA, må man højst bidrage med 7.000 kr. om året.

FIND AA MØDER HER: http://dkaa.dk/find-aa-moder/

Related Posts

Kvartalsdranker

Udtryk som ”kvartalsdranker” eller ”manden på bænken” Kvartalsdranker er et lidt gammeldags udtryk, men bruges stadig af både personer der