Vi bryder den nedadgående kurve gennem behandling efter Minnesotamodellen

Ring Anonymt
Døgntelefon

Min mand drikker

Hej Birthe

Jeg er en kvinde på 49 år og bor sammen med min mand og vores datter på 18 år. Jeg trænger til et godt råd angående min mand.

Han er gennem de sidste 4 måneder begyndt at drikke i smug. Når så siger det til ham, får han det til at lyde som om vi er helt galt på den. Det sker ca. med 1-2 ugers mellemrum.

Vi har prøvet at tale med ham om det og han lover bod og bedring hver gang. Jeg har foreslået, at han får noget hjælp udefra, men han mener ikke han er egnet til hjælp og kan godt selv klare det.

Han er godt på vej til at ødelægge vores ellers velfungerende familie. Har du et godt råd?

Hilsen S

Svar:

Svar:

Hej S

Tak for din mail og din fortrolighed. Når din mand drikker i smug kan du være sikker på, at hans misbrug har stået

på i længere tid.

Jeg har selv levet sammen med en alkoholiker, og langt hen ad vejen troede jeg på ham, for han lovede bod og bedring hver gang, og han havde altid et hav af undskyldninger og forklaringer.

Min datter og jeg så stiltiende til at han langsomt men sikkert ødelagde vores familie. Jeg nåede til det punkt hvor jeg ikke vil finde mig i det mere, og det tror jeg faktisk også du er.

Din mand drikker ikke for smagens skyld, men for virkningen.

Din mand kan IKKE selv stoppe.

Alkoholisme er en sygdom, en sygdom der rammer hele familien.

Din mand skal have professionel hjælp.

I dag er jeg glad for at jeg fik nok og gjorde noget. Det er ni år siden min mand har rørt alkohol og vi har haft et godt ægteskab siden.

Der findes forskellige muligheder, men det er lidt vanskeligt at tale sammen via mailen, hvorfor jeg vil bede dig ringe til mig på 75 80 24 33.

Din henvendelse bliver naturligvis behandlet anonymt og fortroligt.

Jeg vil meget gerne hjælpe dig, og ser frem til at høre fra dig.

Mange hilsner

Birthe