Vi bryder den nedadgående kurve gennem behandling efter Minnesotamodellen

Ring Anonymt
Døgntelefon

Alkoholbehandling på Møllen

Har du, eller kender du en der har behov for alkoholbehandling, er det vigtigt, at du ved der er hjælp at hente.

På Behandlingscenter Møllen tilbyder vi en professionel alkohol behandling. Vi arbejder ud fra Minnesota modellens principper, bedre kendt som tolv trins behandling.

Her kan både du eller din pårørende få den hjælp der er behov for.

Nogle af Behandlingscenter Møllens absolutte forcer er:

Vi er et lille sted. Vi har siden vi startede for 25 år siden lagt stor vægt på, at Behandlingscenter Møllen ikke skal være en institution, men et rigtigt godt og trygt lille behandlingscenter, hvor man bliver mødt med respekt og omsorg for det menneske man er. Det at vi er et lille sted giver stor mulighed for, at behandlingen kan tilrettelægges efter en enkeltes behov. Det giver også plads til  mere individuel terapi. 

Døgnbehandling og terapi, som strækker sig over 5 til 6 uger.

Familiebehandling for en nærmeste pårørende, som bliver afholdt som internat kursus af 3 dages varighed. (fredag – søndag).

11 måneders efterbehandling af en dags varighed pr. måned.

alkoholbehandling

Niels har været i behandling hos Møllen og her kan du høre om hans vej til et bedre liv.

Hør om Niels vej fra kaos til en hverdag uden alkohol.

Niles kom i alkoholbehandling på Møllen og kunne hurtigt mærke at han var landet det rette sted.

Har du som Niels også behov for hjælp til at komme videre, så konktakt os her på Møllen.

​Hvordan foregår en alkoholbehandling

Hvordan foregår en alkoholbehandling

På Behandlingscenter Møllen kan du påbegynde en behandling lige når du ønsker det og man kan blive indskrevet på behandlingscenteret på alle tider af døgnet.

Minnesota behandling er en effektiv behandlingsform for mennesker, der er afhængige af et euforiserende stof som f.eks. alkohol eller medicin, og for mennesker der er afhængige af en uhensigtsmæssig adfærd som følge af deres misbrug.

  • Alkoholisme betragtes som en sygdom, alkoholisme betragtes som en familie sygdom da det påvirker hele familien og dens adfærd.
 
  • På Behandlingscenter møllen er vores erfaring at  ca. 80 % af vores klienter er vedvarende og stabil ædru 1 år efter endt behandling.
 
  • Målsætningen i behandlingen på behandlingscenter Møllen er at motivere dig til, med egne resurser, at leve uden brug af alkohol eller andre stemningsændrende stoffer.
 
  • Behandlingen foregår efter struktureret dagsplan. Behandlingen foregår såvel i gruppen sammenhæng ligeledes via individuelle samtaler.
 
  • Behandlingen er baseret på kognitiv terapi og kognitiv adfærds terapi.
 
Her arbejder vi med at hjælpe klienter til at tænke anderledes i specifikke situationer med henblik på at fortage sig anderledes handlinger end dem man tidligere har benyttet sig af. Du vil får redskaber og værktøjer til at håndtere livet på livets betingelser som værnede lige det mennesker du er.
 
Behandlingen omfatter også foredrag, familie samtaler, skriftlige opgaver, behandlings film, derudover bliver du introduceret til et netværk, selvhjælpsgrupper hvor du kan identificere dig med andre i samme situation.
 
På Behandlingscenter Møllen omhandler ca. 20% af behandlingen af alkohol og 80% omhandler dig som menneske, hvordan du er sat sammen som menneske, hvad er det du gør og hvorfor er det at du har behov for alkoholen, og vigtigst af alt, løsningen til hvordan kan du få et godt liv uden alkohol.
 
Anonymitet er vigtigt for nogle mennesker og såfremt du ønsker det kan du lade dig indskrive på Behandlingscenter Møllen 100% anonymt.
 
På behandlingscenter Møllen har man naturligvis sit eget værelse.
 
Behandlingscenter Møllen henvender sig til privatpersoner, virksomheder og sundhedsforsikringer.
 
Vi tilbyder at afhente dig på din bopæl, uanset om du bor i Nordjylland, Syddanmark, Fyn eller på Sjælland fordi vi er klar over, at når beslutningen om at modtage professionel hjælp er taget, skal den som oftest effektueres hurtigst muligt. 

Efterbehandling på Behandlingscenter Møllen

Efter endt primærbehandling som tager 5 – 6 uger, tilbyder Møllen efterbehandling som en del af “pakken”. Efterbehandlingen finder sted den 3. fredag i måneden i de efterfølgende 11 måneder.

Forudsætningen for deltagelse i efterbehandlingen er et gennemført døgnbehandlingsforløb på Behandlingscenter Møllen.

Efterbehandlingen afholdes på Behandlingscenter Møllen og starter kl. 09.30 og slutter ca. kl. 15.00.

Ved efterbehandlingen vil du møde de terapeuter du kender fra Møllen, og de klienter du har været i behandling sammen med. Efterbehandlingen er et unikt sted at knytte bånd til ædru alkoholikere i dit nærområde ligesom det er til efterbehandlingen du kan få hjælp og gode råd angående dit nye liv som ædru alkoholiker.

Der er i gennemsnit 45 ædru alkoholikere som deltager i efterbehandlingen. Deltagerne bliver inddelt i grupper.

Resultater - Alkoholbehandling der virker!

Resultaterne af alkoholbehandling er stærkt afhængige af, hvilken form for behandling der vælges, samt hvor medtaget den enkelte alkoholiker er. Ofte er misbruget 3-4 gange større end de pårørende forestiller sig. Et misbrug på 20-30 genstande i ugen er alvorligt. Ofte viser det sig at den aktive alkoholiker indtager mere end 10 genstande dagligt!

80% ædru:

Efter alkoholbehandling på vores Minnesota-behandlingscenter Møllen kan ca. 80 % konstateres ædru ét år efter behandlingen. Disse særdeles gode resultater skyldes dels den intensive behandling men i mange tilfælde også at de mennesker der opsøger vores tilbud har visse ressourcer og ofte et socialt netværk.

Succesrate på 6-8% :

De kommunale alkoholambulatorier, der tilbyder ambulant behandling og socialpædagogisk baseret behandling som ofte varer 3-9 måneder har en succesrate på omkring 6-8%. Ofte blander disse tilbud flere misbrug sammen.

Mindre end 2% ud af misbruget

Mindre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp. Til trods for de ringe resultater forsøger flertallet med antabus og ofte antabus uden terapeutisk støtte. En sådan “løsning” er medvirkende til at forlænge og forværre misbruget og de deraf følgende konsekvenser som ofte er skilsmisse, tab af arbejde samt helbred.