Vi bryder den nedadgående kurve gennem behandling efter Minnesotamodellen

Ring Anonymt
Døgntelefon

Medicinafvænning

​Hvis du har brug for hjælp til at komme ud af et medicinmisbrug, kan du læse om vores behandlingstilbud på hjemmesiden. ​

Vi er Danmarks førende Behandlingscenter indenfor Medicinafvænning og har derfor de bedste forudsætninger for at hjælpe dig af med dit medicinmisbrug.

Der er i hovedtræk 3 grupper medicin som er afhængigheds skabende:
  • sovemedicin (Benzodiazepin)
  • smertestillende medicin (Opioider)
  •  opkvikkende medicin (antidepressiv)

Pillemisbrug – medicinafvænning

Hvis du har et medicin misbrug, du ikke kan kontrollere, er Behandlingscenter Møllen er godt sted at få rådgivning hos. Her på hjemmesiden finder du mere information om vores behandlingsmetoder, vores faciliteter og Behandlingscenteret Møllen generelt. Hvis du har symptomer på et medicin misbrug, bør du kontakte de professionelle behandlere hos Møllen. Medicin misbrug giver abstinenser som er svære at takle alene og man har brug for at snakke med nogen om det. Vi har stor erfaring med medicinmisbrug og ved derfor hvordan et medicin afvænning lettest takles.

Afhængighed af smertestillende – Medicinafvænning

Mange har fået smertestillende i forbindelse med hospitalsindlæggelse. Den euforiske virkning, som disse fremkalder, er karakteriseret ved en stærk oplevelse af velvære, tilfredshed, ligegyldighed og angst dæmpning. Når en afhængighed har udviklet sig, er det denne psykiske tilstand misbrugeren efterstræber og derfor indtages stoffet igen og igen. Med tiden bliver virkningen mindre intens og der udvikles tolerans (man skal have mere og mere af “stoffet” for at få en virkning). Forbruget stiger og nu indtages det dels for at opretholde tilstanden af velvære og dels for at undgå det psykiske ubehag ved fysiske abstinenser og i det hele taget ubehaget ved at møde “virkeligheden”.

Medicinmisbrug – Danmarks førende behandlingscenter.

Hvis du har brug for hjælp til at komme ud af et Medicinmisbrug, kan du læse om vores behandlingstilbud på hjemmesiden. Vi er Danmarks førende Behandlingscenter og har lang erfaring i Medicinafvænning. Vi har de bedste forudsætninger for at hjælpe dig af med dit medicinmisbrug. Vi har prøvet det på vores egen krop og har efterfølgende fået en relevant uddannelse.Vi har også de bedste resultater. Der er i hovedtræk 3 grupper medicinmisbrug som er afhængigheds skabende: Sovemedicin (Benzodiazepiner) , smertestillende medicin og opkvikkende medicin.

Abstinenser

Abstinenser efter afhængighed af sovemedicin er længere og sværere end efter noget andet kendt medicinmisbrug.

Ambulant afgiftning af en medicinmisbruger har ofte ringe resultater, fordi der ikke er den nødvendige supplerende behandling af abstinenserne, herunder de psykiske, og derfor vil trangen vinde over de gode hensigter.

Pludselig ophør med brug af sovemedicin er særdeles farligt, og vil oftest medføre kramper. Det er i værste fald livstruende/dødeligt, og derfor er nedtrapning under professionel vejledning nødvendig. Mange opnår varige resultater ved døgnbehandling.

Nødvendigheden af miljø afskærmning, kombineret med motivations opbyggende behandling, minimerer de psykiske abstinenser. Døgnbehandling giver store fordele i medicinafvænning, da personalet straks kan iværksætte ekstra støtteforanstaltninger i form af blandt andet akupunktur/NADA, evt. øgning af dosis i en kortere periode, mv.

Medicinmisbrug, medicinafvænning - symptomer

Hvis du har et medicinmisbrug, du ikke kan kontrollere, er Behandlingscenter Møllen et godt sted at få rådgivning hos. Her på hjemmesiden finder du mere information om vores behandlingsmetoder, vores faciliteter og Behandlingscenter Møllen generelt. Hvis du har symptomer på et medicinmisbrug, bør du kontakte de professionelle behandlere hos Møllen.

Medicinmisbrug giver abstinenser som er svære at tackle alene, nogle af os i personalegruppen på centret, har selv været igennem et medicinmisbrug og ved derfor hvordan en medicinafvænning føles!

Vi sender dig gerne vores informationsmateriale. Du kan bestille materiale her – Bestilling af materiale.

Blandet misbrug

Alt for mange mennesker kommer ud i et misbrug af alkohol og/eller piller. Misbruget ødelægger livet for dem og deres familie. Minnesota behandling, som vi udfører på Behandlingscenter Møllen, er den mest udbredte og mest anerkendte behandling af misbrug.
 
Her på Behandlingscenter Møllen har vi mange års erfaring med behandling af misbrug, og kan derfor hjælpe såvel den afhængige som dennes familie. Som en del af behandlingsforløbet tilbydes der familiebehandling til nærmeste pårørende.
 
Misbrug af alkohol og/eller medicin er ofte årsag til en lang række følgesygdomme som depression, sukkersyge, hjerte-kar sygdomme samt fysiske konsekvenser af ulykker. Faktisk er misbrug årsag til 30% af samtlige hospitalsindlæggelser i Danmark