Vi bryder den nedadgående kurve gennem behandling efter Minnesotamodellen

Ring Anonymt
Døgntelefon

Nervemedicin

Hvis du har brug for hjælp til at komme ud af et misbrug, kan du læse om vores behandlingstilbud på hjemmesiden. Vi er Danmarks førende Behandlingscenter for medicinafvæning. Vi har de bedste forudsætninger for at hjælpe dig af med dit medicinmisbrug.

Der er i hovedtræk 3 grupper medicin som er afhængighedsskabende:

  • Benzodiazepin – beroligende medicin – sovemedicin – antidepressiv medicin
  • Stærk smertestillende medicin – Morfica – Opioider
  • Centralstimulerende medicin

Abstinensbehandling – medicinafvænning af Benzodiazepiner

Benzodiazepin er beroligende og angst dæmpende medicin, der ofte er ordineret som sovemedicin. Benzodiazepin er mere vanedannende end heroin, der skal mindre antal mg. til, før der opstår en stærk afhængighed.

Ofte vil de medicinafhængige undskylde sig med, at det er lægen, som har udskrevet medicinen. Det er vigtigt at forstå, at kroppen reagerer på samme måde, uanset hvorfra eller af hvem man har fået medicinen.

Det er heller ikke nogen løsning at give lægen skylden for afhængigheden, det vil ikke lindre abstinenserne.

Abstinenser efter Benzodiazepin afhængighed er længere og sværere end efter noget andet kendt stof/medicin. Ambulant afgiftning har ofte ringe resultater, fordi der ikke er den nødvendige supplerende behandling af abstinenserne, og derfor vil trangen vinde over de gode hensigter.

Pludselig ophør med brug af Benzodiazepiner er særdeles farligt, og vil oftest medføre kramper. Det er i værste fald livstruende/dødelig, og derfor er nedtrapning under professionel vejledning nødvendig. Mange opnår varige resultater ved internatbehandling. Nødvendigheden af miljø afskærmning, kombineret med motivations opbyggende behandling, minimerer de psykiske abstinenser. Døgnbehandling giver store fordele i medicinafvænning, da personalet straks kan iværksætte ekstra støtte foranstaltninger i form af akupunktur/NADA motion og evt. øgning af dosis i en kortere periode.

Medicinafvænning foretages ved hjælp af Benzodiazepiner med lang halveringstid under nedtrapning.

Dosis ordineres af en læge efter en vurdering af patientens fysiske og psykiske tilstand, varighed af afhængigheden og tolerance. Det er af største vigtighed at patienten observeres tæt i nedtrapningsforløbet.

Medicinafvænning af Benzodiazepin afhængige vil typisk være af en varighed på 21 dage.

Pillemisbrug, medicinafhængig, medicinafvænning, symptomer

Pille misbrug symptomer. Hvis du har et medicin misbrug, du ikke kan kontrollere, er Behandlingscenter Møllen er godt sted at få rådgivning hos. Her på hjemmesiden finder du mere information om vores behandlingsmetoder, vores faciliteter og Behandlingscenteret Møllen generelt.

Hvis du har symptomer på et medicin misbrug, bør du kontakte de professionelle behandlere hos Møllen.Vi er smukt beliggende midt i fredskov og med Gudenåen og egen sø lige ved døren. Du kan komme ud af dit pille misbrug i skønne omgivelser.

Medicin misbrug giver abstinenser som er svære at takle alene, vi har selv været igennem et medicin misbrug og ved derfor hvordan et medicinafvænning lettest takles.

Ring og få en snak med én der har prøvet det selv – og er kommet ud på den anden side! 70 26 12 24

Related Posts

Alkoholafhængighed

Hvad er alkoholafhængighed? Alkoholafhængighed, også kendt som alkoholisme eller alkoholmisbrug, er en kronisk progressiv sygdom præget af en ukontrollabel trang

hash - cannabis

Hash / Cannabis

Hash er et produkt, der udvindes fra Cannabis Sativa-planten og indeholder det aktive stof THC. Cannabisplanten kan bruges til at