Vi bryder den nedadgående kurve gennem behandling efter Minnesotamodellen

Ring Anonymt
Døgntelefon

Har du, eller kender du en der har behov for ambulant alkoholbehandling eller misbrugsbehandling, er det vigtigt, at du ved, at der er hjælp at hente.

På vores ambulante Behandlingscenter i København tilbyder vi en professionel akut alkoholbehandling, samt misbrugsbehandling og det hele foregår udenfor normal arbejdstid.

Vi arbejder med de mest anerkendte behandlingsmetoder, som blandt andet er Minnesota modellens principper og kognitiv adfærdsterapi. Disse har vist sig at være nogle af de mest effektive behandlingsmetoder der findes til behandling af stof- og alkoholmisbrug.

Vi tilbyder vores klienter på Sjælland og København et gennemtestet og evidensbaseret behandlingsforløb, som giver dig eller en du har nær de bedste muligheder for et liv uden alkohol, misbrug og alle de negative konsekvenser.

Her vil både du som misbruger og dig som er pårørende få den nødvendige hjælp der er behov for. Vi hjælper hele familien gennem vores ambulante behandling.

Nogle af de største forcer der er i vores behandlingscenter for alkohol og stofmisbrug i København er:

Vi er et lille privat sted, med mere end 20 års erfaring og møder alle med stor empati og i øjenhøjde. Vi er alle selv tidligere misbrugere og ved præcis hvordan det er at have et misbrug og hvor svært det er at være i. Vi er eksperter i misbrug og ved hvordan man kommer ud af misbruget igen.

Det hele er 100% anonymt og man bliver ikke registreret nogen steder. Du bestemmer selv hvem der skal vide om du er i behandling.

Ambulant behandling og terapi, som strækker sig over 6 til 7 uger og som foregår udenfor normal arbejdstimer.

Familiesamtale gennem behandlingsforløbet, samt familie og pårørendebehandling, som foregår i weekender og bliver afholdt ca. 4-5 gange om året.

12 måneders efterbehandling, som foregår hver anden torsdag i ulige uger.

​På vores ambulante misbrugsbehandling i København er vi vant til at hjælpe mennesker fra hele Sjælland.

Vi er placeret centralt i København på Amagerbrogade med gode muligheder for gratis parkering, tæt ved metro og buslinje 5C lige ved døren.

En stor del af vores succes bygger på, at vi alle selv er tidligere misbruger af enten alkohol, hash, medicin eller stoffer og at vi alle har haft personlig erfaring med misbrug og misbrugsbehandling på egen krop. 

​Hvordan foregår en ambulant misbrugs- og alkoholbehandling i København

På Behandlingscenter Sjælland, København for stof- og alkoholmisbrug kan du begynde din behandling af misbrug eller afhængighed med det samme. Vi er altid klar til at hjælpe og du kan ringe til os på 70 26 12 24 døgnet rundt.

Minnesota behandling og kognitiv adfærdsterapi er nok den mest effektfulde og gennemprøvet behandlingsform for mennesker, der har et misbrug eller som er afhængige af enten, stoffer, hash, alkohol og medicin.

Alkoholisme og afhængighed betragtes som en sygdom, alkoholisme betragtes som en familie sygdom da det påvirker hele familien og dens adfærd.

Gennem gruppeterapi, foredrag, undervisning, personlige opgaver og kognitiv adfærdsterapi, får du de bedste muligheder for et liv uden misbrug af alkohol, hash og stoffer.

Vi arbejder gennem kognitiv adfærdsterapi og forandringscirklen med at hjælpe vores klienter til at tænke anderledes i specifikke situationer, som før har ført til misbrug. Dette gøres med henblik på at klienten får mulighed for at bruge nye og mere hensigtsmæssige handlinger, end dem man tidligere har benyttet sig af. Som klient vil man få de nødvendige redskaber og værktøjer til at håndtere livet uden alkohol, hash eller stoffer.

Den ambulante behandling omfatter også hjælp til de pårørende og du vil også som klient blive præsenteret for flere netværk og selvhjælpsgrupper, som efter endt behandling kan hjælpe til fortsat at forblive ædru og clean.

Vores misbrugsbehandling København handler faktisk ikke så meget om alkohol, hash eller stoffer. Nej det handler meget mere om hvad der skal være i stedet. Det er faktisk ikke svært at stoppe et misbrug. Det svære er ikke at starte igen! Det gælder om at finde alle de nye løsninger til hvordan kan du få et godt liv uden alkohol, hash eller stoffer.

Anonymitet og tavshedspligt er vigtigt for nogle mennesker og såfremt du ønsker det kan du lade dig indskrive i vores misbrugs- og alkoholbehandling helt 100% anonymt.

Behandlingscenter København henvender sig til privatpersoner, virksomheder og sundhedsforsikringer.

​Gør noget ved problemet, før det er for sent

Føler du, at du allerede har et misbrug af enten alkohol, hash eller stoffer, kan du være på vej ud i problemer der kan have store konsekvenser for dit liv og de pårørende omkring dig. Ring til os på telefon 70 26 12 24, inden dit forhold til alkohol, hash eller stoffer får for store konsekvenser.

Vi tilbyder at man kan komme på et gratis og uforpligtende besøg hos os. Her får man kompetent alkohol og misbrugsrådgivning, som kan hjælpe jer videre. Læs mere om at være pårørende HER.

Kombination af døgnbehandling og ambulant behandling

Der er findes flere forskellige fordele og ulemper ved døgnbehandling og ambulant misbrugsbehandling. Det vil også være forskelligt fra klient til klient, hvornår hvilken af disse behandlinger vil være bedst.

Langt de fleste som ønsker at komme ud af et misbrug, vil opnå dette ved at vælge enten en intensiv ambulant behandling, eller en døgnbehandling. Men for nogle kan det være en fordel at vælge en kombinationsbehandling.

Med en kombinationsbehandling, hvor begge dele er inkluderet, vil der være mulighed for at starte sit behandlingsforløb op i vores døgnbehandling og derefter fortsætte i vores ambulante behandling, hvilket kan skræddersyes efter den enkelte klients og pårørendes personlige behov.

Mange med et behandlingskrævende misbrug eller et stort alkoholproblem, har behov for meget støtte og hjælp gennem døgnbehandling til eventuel afrusning og afvænning, i den første del af deres behandling, og vil så derefter med fordel kunne overgå til vores ambulante behandling på Sjælland i København.

Andre med mere komplekse former for misbrug, som f.eks. medicinmisbrug, vil have behov for en længere behandling og her kan det også være en stor fordel at lave en kombinationsbehandling.

Der kan også være store økonomiske fordele ved at vælge en kombinationsbehandling.

Alkohol- og misbrugsbehandlere med stor erfaring

Vi har et team bestående af dygtige og erfarne misbrugskonsulenter. Vi er alle professionelle og uddannede misbrugs- og alkoholbehandlere med mange års erfaring indenfor misbrugs- og alkoholbehandling, vi har en stor ekspertviden og erfaring i alle de bagvedliggende årsager til et misbrug af alkohol, hash, medicin og stoffer og til sygdommen afhængighed og alkoholisme.

Vi har alle prøvet hvordan det er at have et misbrug og et alkoholproblem helt tæt på og ved hvorfor det er så svært at komme ud af det. Derfor bliver alle også mødt i øjenhøjde og med stor empati.

Alkoholisme, misbrug og afhængighed

Sygdommen alkoholisme, misbrug og afhængighed er en af de eneste sygdomme der som regel starter festligt. Det er også en sygdom som mange år har været anerkendt hos WHO – World Health Organization.

Det bliver med tiden en nødvendighed at indtage alkohol, hash eller stoffer. De stemningsændrende substanser bliver ofte brugt som en slags selvmedicinering til at ændre tanker og følelser, samt til at have kontrol og styr på tingene. Alkohol, hash og stoffer bliver ofte brugt til at få ro på og stresse af, samt til at komme i gang på.

Forbruget bliver til et uhensigtsmæssig misbrug og en selvmedicinering.

Alkoholikeren eller stofmisbrugeren bruger alkohol, hash og stoffer på en anden måde end andre der ikke har et misbrug og det bliver for mange misbrugere et livsvilkår til at klare sig igennem bestemte situation i Deres liv.

F.eks. bruger mennesker uden misbrug alkoholen til at slippe hæmninger, til at slippe kontrollen, hvor man omvendt har sygdommen alkoholisme, så bruges alkoholen til at bevare kontrollen.

Ofte begynder det at øge stresset mere for at få alt til at gå op i en højere enhed, job, familie og fritid.

Rutiner bliver indført, for at drikke eller misbruge. Faktisk er det meget stressende at få det hele til at hænge sammen, det må ikke være for meget og det må ikke være for lidt, der er ikke nogen der må opdage det, man begynder at skjule det for ikke at tage konfrontationen og i stigende grad vokser uærligheden.

For langt de fleste med misbrug af enten alkohol, hash eller stoffer, vil misbruget ikke altid være dagligt. Nogle misbruger kun i weekenderne, andre kan være kvartalsdrankere og for mange ligger misbruget i fritiden, enten flere dage i ugen og for andre hver dag. Dette bruger mange mennesker med misbrug til helt usandt at retfærdiggøre, at der ikke er et problem.

Det handler ikke om hvor meget, hvornår, hvad eller hvordan man drikker, ryger eller tager stoffer. Det handler meget mere om hvor mange negative konsekvenser det giver. Både for en selv, familie og andre pårørende.

Udsagn som disse, bliver ofte hørt:

Alle disse udsagn er undskyldninger og benægtelse for ikke at kigge på selve problemet.

Alkoholismen, misbrug og afhængighed er forbundet med benægtelse. Benægtelse er en forsvarsmekanisme der ofte gør det umuligt for misbrugeren selv at indse der er et problem. De vil ofte benægte alle påtaler og fortælle at de har styr på det og at de sagtens kan stoppe uden hjælp.

Måske tager alkoholikeren eller misbrugeren en pause i en kort eller længere periode for at bevise for andre pårørende, at de har helt styr på det og har ikke noget problem med alkohol, hash eller stoffer.

Disse pauser vil blot vise sig at være uden den store gavn for hverken misbrugeren og de pårørende, da vedkomne blot hurtigt vil lande med samme misbrug så snart de starter igen.

​Vigtigt at vide som alkoholiker eller misbruger

Det er ikke dig der er et dårligt menneske, det handler heller ikke om manglende rygrad, viljestyrke eller andet. Det hænger slet ikke sådan sammen.

Det handler om at du har en sygdom der hedder alkoholisme/afhængighed. En sygdom der kan stoppes ved at få professionel hjælp i form af misbrugsbehandling.

Afhængighed og alkoholisme er en anerkendt sygdom, der er progressiv og dødelig. Men man kan med den rigtige professionelle hjælp få et liv uden misbrug og alle de negative konsekvenser.

Der findes en løsning gennem professionel behandling. Den rigtige behandling vil hjælpe til at skabe nogle gode rammer, for igen at få kvaliteten tilbage i livet og leve et sundt og godt liv uden alkohol, hash og stoffer.

Er du pårørende til en misbruger eller alkoholiker

Er du pårørende til en med misbrug og er du i tvivl om der er brug for professionel hjælp er du altid meget velkommen til at ringe.

Pårørende oplever ofte at det er svært at trænge igennem til misbrugeren og få vedkommende til at søge hjælp og gå i misbrugsbehandling.

Vi ved om nogen, hvordan situationen skal gribes professionelt an, når de nærmeste pårørende og andre relationer henvender sig til os.

På Møllen tilbyder vi altid hjælp og gratis rådgivning, til hvordan du kan motivere en misbruger til at få hjælp og starte i en misbrugsbehandling.

Et for-besøg er altid muligt hvad enten du er pårørende eller du selv søger hjælp.

Det er en rigtig god ide at komme og se stedet eller ringe for yderlige rådgivning.