Vi bryder den nedadgående kurve gennem behandling efter Minnesotamodellen

Ring Anonymt
Døgntelefon

Behandling af Hashmisbrug

Privat og anonym hjælp til hashafvænning og hash misbrug

Få en skræddersyet og professionel behandling af hashmisbrug. Hvis du eller en af dine nærmeste oplever problemer med hash eller cannabis kan vi hjælpe med en anerkendt og evidensbaseret hashbehandling.

Vi er eksperter indenfor behandling af hashmisbrug og hash afhængighed og ved, at det er umuligt at komme fri af hashen på egen hånd. Det kræver professionel misbrugsbehandling og terapi.

Vi tilbyder et privat og anonymt forløb som bliver skræddersyet til dig og dine behov. På Møllen bestemmer du selv hvem der skal vide om du er i behandling.

Hash og Cannabis indeholder i dag langt mere THC (som er det afhængighedsskabende stof) end tidligere og netop derfor oplever mange flere at blive hashafhængige.

Ring eller skriv helt anonymt døgnet rundt

Effektiv og evidensbaseret behandling af hashmisbrug

Med mere end 25 års erfaring med behandling af misbrug og afhængighed, kan vi hjælpe dig til at blive clean og fri fra hash og alle de negative konsekvenser der følger med et sådan misbrug.

Vi er eksperter indenfor abstinensbehandling og kan hjælpe dig med lindring af alle de ubehagelige abstinenser, som ofte kommer de første uger efter man er stoppet med at ryge eller indtage hash og Cannabis.

I din tid på Behandlingscenter Møllen bliver du mødt af professionelle misbrugsbehandlere og terapeuter som alle selv har prøvet misbrug og afhængighed på egen krop.

På Møllen vil du gennem personlige opgaver, gruppeterapi, personlig terapi, undervisning og kognitiv adfærdsterapi få hjælp til at slippe for hashmisbruget og samtidig få en stor værktøjskasse med redskaber og løsninger til at forblive clean uden hash eller Cannabis.

Primær behandling af hashmisbrug

Gruppeterapi

Gruppeterapi er en evidensbaseret form for psykoterapi, som er meget effektfuldt. 

Her deltager du, sammen med andre, hvor refleksion, indsigt i misbruget og de negative konsekvenser, er en del af løsningen, og hjælpen, i gruppen, til trods for ulig baggrund og forskellighed.

Gruppesamtaler og terapi er en effektiv løsningsmodel for, personlig udvikling, større selvindsigt, positiv forandring og forståelse for forandring.

Personlig terapi og samtaler

I din hashbehandling vil du modtage personlig terapi skræddersyet nøjagtigt til dig og dine behov. 

Vores professionelle uddannede psykoterapeuter vil hjælpe dig gennem terapisamtaler, som afhjælper angst, stress, sorg, depression, traumer og andre mentale udfordringer.

Sideløbende med terapien bliver du tilbudt samtaler, som blandt andet skal understøtte din personlige udvikling og skabe det bedste resultat og udbytte i din behandling.

Foredrag og undervisning

Der vil igennem din hashbehandling være undervisning og foredrag, som vil hjælpe dig til varig forandring og en ny måde at håndtere vanskelige situationer på. 

Du vil få en større forståelse for det at have et hash misbrug eller hashafhængighed, hvilket vil hjælpe til forebyggelse af tilbagefald.

Personlige opgaver

I din behandling af hashmisbrug vil du få personlige opgaver, som vil hjælpe dig på vej i din personlige udvikling. Opgaverne skaber handling, selvreflektion og selverkendelse, som i målsætningen vil give dig endnu flere værktøjer til din personlige udvikling.

Familiesamtale

Alle klienter i vores misbrugsbehandling bliver tilbudt familie og pårørende samtaler. 

En meget vigtig del af behandlingen, hvor man som familie og pårørende får talt om de ting der fylder, og den vej får skabt muligheden for forandring sammen.

Alle familiesamtaler er forestået af en af vores professionelle misbrugsbehandlere og terapeuter.

Familiebehandling

Familie og pårørende behandling er en vigtig del af vores behandling af hash misbrug. Formålet med denne familiebehandling er at give de pårørende en bedre forståelse af sygdommen misbrug og afhængighed, men også at få en bedre forståelse for hvordan hele familien er påvirket af hashmisbruget.

Efterbehandling

Når du er færdig med din behandling på Behandlingscenter Møllen vil vi gerne støtte dig i din beslutning om at forblive clean igennem vores efterbehandling.

 Det betyder du får støtte og sparring det første år, en dag månedligt. Dette forløb skal hjælpe og forhindre tilbagefald og hjælpe dig på vej i din personlige udvikling.

Døgnbehandling af hashmisbrug består af:

 

Døgnbehandling af hashmisbrug består af:

 1. Forsamtale:
  Her kan vi helt uforpligtende og anonymt sammen få en samtale om dig og dine behov og finde frem til den helt rigtige behandling og hjælp for dig.
 2. Primær døgnbehandling:
  Varer ca. 5 uger hvor man opholder sig på Møllen i naturskønne og rolige omgivelser.
 3. Familiesamtale:
  Til denne samtaler hjælper vi familien til at slå en streg i sandet og få talt ud om de problemer der er og har været.
 4. Familiebehandling:
  Her hjælper vi de pårørende gennem foredrag og undervisning til at få en forståelse af misbrug og afhængighed, samt hvordan man støtter sig selv og misbrugeren bedst mulig.
 5. Efterbehandling:
  Alle klienter på bliver tilbudt efterbehandling hvor man får støtte og hjælp til det nye liv i hele 12 måneder.

Hvornår har man behov for hashafvænning?

Et forbrug eller misbrug af hash eller Cannabis kan have store negative konsekvenser for ens liv. Dette gælder både i fritiden og arbejdsmæssigt.

Den ene joint bliver hurtigt til flere og det bliver sværere og sværere at tage sunde fornuftige valg og handlinger i sit liv.

Man har et behandlingskrævende problem når man ikke selv formår at stoppe med at ryge eller indtage hash. Her er 6 tegn på et behandlingskrævende misbrug af hash:

 1. Du oplever en stor trang og lyst til at ryge eller indtage hash. Dette kan være på weekendplan men bliver for mange dagligt.
 2. Du har svært ved at kontrollere dit hashforbrug og overholde dine aftaler når du først har tændt den første joint.
 3. Du oplever negative symptomer og bivirkninger når du ikke ryger hash. Symptomer som, rastløshed, uro, irritabilitet, dårligt humør, søvnbesvær, intense drømme eller mareridt og voldsomme svedeture.
 4. Dit forbrug af hash eller cannabis stiger gennem årene og der skal mere og mere til før du opnår den samme gode effekt som tidligere.
 5. Hash eller cannabis får en større og større rolle i dit liv og du prioritere ofte dine gøremål og andet efter muligheden for at ryge eller tage.
 6. Selv om du ved at dit hashforbrug påvirker dig negativt bliver du ved med at bruge det ved forskellige begivenheder.
 

Myten om at hash ikke er farligt og det skader meget mindre end alkohol eller andre stoffer er langt fra sand.

Hash ødelægger hvert år mange menneskers liv og har store konsekvenser i form af manglende evne til at forsørge og tage ansvar for sig selv, alt for mange oplever at få en hashpsykose og mange mister familie, venner og job, fordi hashen bliver vigtigere.

Bivirkninger ved misbrug af hash:

De mest almindelige hash bivirkninger er:

 • Rastløshed
 • Uro
 • Irritabilitet
 • Dårligt humør
 • Depression
 • Humørsvingninger
 • Søvnbesvær
 • Mareridt
 • Svedeture