Vi bryder den nedadgående kurve gennem behandling efter Minnesotamodellen

Ring Anonymt
Døgntelefon

Fysiske tegn på alkoholisme

I forbindelse med udvikling af alkoholisme opstår der gradvist fysiske tegn som viser, at en person er ved at udvikle sygdommen alkoholisme.

Et af de første tegn er ofte, at personen får et rødmosset udseende, i starten kan det snyde og se ud som om man har været ude i den friske luft og derfor har en sund kulør, men ved nærmere kig kan man se porerne giver et lidt svampet udseende.

Et fysisk tegn på alkoholisme kan også være søvnbesvær, hvor personen klager over ikke at få nok søvn eller har besvær med at falde i søvn.

Stress, begynder at klage over stress og at det er derfor man ikke kan sove, spise, føler sig rastløs og har svært ved at finde ro. Det kan ofte misforstås og stress bliver overskriften, hvor det reelt skulle være alkohol der er overskriften på tilstanden.

Appetitten bliver mindre eller forsvinder, der er ingen lyst til at spise ret meget, fordi mætningen kommer via det at drikke og derfor nedsættes appetitten, der kan ses vægttab i den forbindelse. Der opstår også ofte mangel på B vitamin.

En side effekt af dette er også dårlig eller tynd mave, dette kommer naturligt nok af for lidt fast føde og mest flydende føde.

For andre begynder maven at vokse og den såkaldte ølmave udvikles, hvis der er meget drikkeri, så er det ikke blød fedt mave. Det virker mere som en oppustet mave der er hård.

Depression og udefinerbar angst, panikangst overdreven frygt ses ofte i forbindelse med alkoholisme, ofte spørges der ikke ind til alkohol indtag, men der tages udgangspunkt i depressionen eller angsten, uheldigvis medføre dette at personer der har fysiske tegn på alkoholisme, bliver medicineret for depression i stedet for at fokus bliver på alkoholismen.

Hukommelsen kan begynde og svigte, tænker ikke så klart mere, og kan ikke lige huske hvad der er blevet sagt eller hvad vedkommende selv har sagt. Dette kan skabe bekymring om demens og i værste tilfælde kan det udvikle sig til alkoholdemens. For en del, hvor alkoholmisbruget stoppes i tide kan udviklingen stoppes op.

Det næste fysiske tegn på alkoholisme er at personen har let eller kraftig rysten på hænderne, dette er et tydeligt fysisk tegn på at vedkommende har abstinenser. De vil ofte undskylde det med noget andet og prøve at forklare sig ud af det.

​​

Usikker gangart er også et fysisk tegn på alkoholisme. Det virker som om personen træder varsomt eller går som om de træder på vat og ikke er helt sikre på at jorden kan bære dem. De er selv uopmærksomme på dette. De bliver også lidt klumsede og går ind i ting, kan falde eller bumpe ind i borde og stole. Dette kan udvikle sig til nervebetændelse i benene og medfører sjove gangarter, specielt når der ikke er indtaget meget alkohol, det kan observeres om morgenen eller når vedkommende holder pause fra alkohol eller nedsat forbrug.

Leverskader, der er ofte forhøjede levertal ved indtagelse af alkohol på daglig basis, dette rettes sig dog hurtigt hvis alkohol indtagelsen stopper i en periode. Men hvis der har været drukket stabil over flere år, kan det medføre fedtlever også kaldet skrumpelever som er forårsaget af alkoholisme. Ligeledes oplever nogen, at de går i leverkoma, hvor leveren sætter ud af funktion, dette kan have fatale konsekvenser.

Delir, ved pludseligt stop af alkohol, hvor der har været indtaget store mængder forud, er der risiko for delirium tremens, noget der også kan betegnes som ”drankergalskab” hvor udover almene abstinenser som svedeture både kold og varmsved, rysten på hænder, hovedpine, svimmelhed, kvalme, opkastninger, forhøjet puls og blodtryk samt nervøsitet og angst også kan opstå; synshallucinationer hvor man ser ting der ikke er der, f.eks. dyr der kravler på væggene. Derudover følelseshallucinationer hvor følelsen af at der kryber ting rundt inde under huden kan medføre at man slår sig selv, eller slår på huden. Endelig kan der opstå voldsomme kramper.

Personer der udvikler delirium skal indlægges og behandles medicinsk da det ellers kan medføre døden. I stedet for at komme helt derhen, vil det være klogt at reagere på de øvrige fysiske tegn på alkoholisme og søge behandling.

Der er gode muligheder for behandling på Behandlingscenter Møllen, hvor der døgnet rundt sidder rådgivere ved telefonen.

Hvis du oplever fysiske tegn på alkoholisme hos dig selv eller en pårørende, skal du altid søge rådgivning.

Behandlingscenter Møllen tlf. 70 26 12 24

Related Posts

Alkoholafhængighed

Hvad er alkoholafhængighed? Alkoholafhængighed, også kendt som alkoholisme eller alkoholmisbrug, er en kronisk progressiv sygdom præget af en ukontrollabel trang

hash - cannabis

Hash / Cannabis

Hash er et produkt, der udvindes fra Cannabis Sativa-planten og indeholder det aktive stof THC. Cannabisplanten kan bruges til at