Vi bryder den nedadgående kurve gennem behandling efter Minnesotamodellen

Ring Anonymt
Døgntelefon

Abstinensbehandling

Du ved godt, at alkoholafvænning og det at komme ud af et misbrug, ikke er noget du bare gør.

I afrusnings perioden er du meget sårbar, og alene frygten for abstinenser kan få dig til at opgive. Vi har derfor stort fokus på, at få dig bedst muligt igennem din abstinensbehandling.

På Behandlingscenter Møllen har vi mange års erfaring med abstinensbehandling. Vi har læge tilknyttet og kompetent personale, der hjælper dig igennem dine abstinenser. Vi ved, hvad du går igennem, og vi er der for at hjælpe og støtte dig.

Vores læge står for abstinensbehandlingen

Behandlingen fastlægges i samråd med vores faste læge, og det sikrer dig, at du slipper for de ellers meget ubehagelige abstinenser.

Den erfaring vi har gjort os gennem årene betyder, at vi har set og oplevet det meste. Vi ved hvordan vi tackler det, og vi har hvad vi skal bruge for at hjælpe dig bedst muligt igennem den sværeste tid.

 

Afrusningsperioden

Hvis der er behov for det, indledes den første del af din behandling med en medicinsk baseret afrusning.

Flere af vores dygtige ansatte er uddannet til at give NADA-akupunktur, som for nogle har stor effekt på abstinenser.

Medarbejdere

Hvordan føles alkoholabstinenser?

Uden din sædvanlige indtagelse af alkohol, vil du opleve alkoholabstinenser såsom:

  • Skælven
  • Hjertebanken
  • Hovedpine
  • Sveden
  • Kvalme
  • Hyperventilation
  • Opkast
  • I svære tilfælde kan der forekomme forbigående hallucinationer eller illusioner

Nada akupunktur for afrusning

Nada akupunktur anvendes over hele verden til at hjælpe misbrugere gennem afrusning. Små, ultra tynde nåle stimulerer gennem øreflippen, områder i krop og sind som reducerer angst og stress, og derved reduceres også behovet for medikamenter.

Hvorfor får du abstinenser?

Når din hjerne har vænnet sig til at skulle håndtere påvirkningen fra alkohol, arbejder den pr. automatik hårdt for at regulere den påvirkning, alkohol har. Hvis du pludselig stopper med at indtage alkohol, vil hjerne arbejde videre i samme tempo, men uden at have noget at arbejde med. Det er her din krop og hjerne reagerer, og du oplever abstinenser. Det er ganske enkelt din krop der beder om noget at arbejde med.

Disse abstinenser forekommer også hos stofmisbrugere og kan endda forekomme, når du stopper med at drikke kaffe, ryge eller drikke cola.

Abstinenser er kroppens fysiske reaktion på, at du er ved at tage magten tilbage, og det kræver hårdt arbejde, viljestyrke og det kan for nogen opleves særdeles ubehageligt.

Vi er der for at hjælpe dig

Vi hjælper dig igennem alkoholabstinenser så smertefrit som overhovedet muligt – både fysisk og psykisk. Du har personalets fulde støtte og opbakning døgnet rundt, og du kommer ikke til at føle dig alene. Husk på at mange af os selv har været dér, hvor du er lige nu, og vi ved hvor meget det betyder, bare at der er nogen der støtter.

Afrusningen er første skridt imod et nyt liv, uden alkohol abstinenser. Når du er abstinensfri, vil du påbegynde behandling ud fra minnesotamodellen, sammen med vores dygtige behandlere. Det kan du læse meget mere om under alkoholbehandling.​

Abstinenser Alkohol

Selve afrusningsfasen skal medvirke til, at du kan samle fysiske kræfter og psykisk blive klar til at påbegynde alkoholbehandlingen.

Afrusningen er første skridt imod et nyt liv, uden alkohol abstinenser. Når du er abstinensfri, vil du påbegynde behandling ud fra minnesotamodellen, sammen med vores dygtige behandlere. Se mere om behandlingen her: Alkoholbehandling​