Vi bryder den nedadgående kurve gennem behandling efter Minnesotamodellen

Ring Anonymt
Døgntelefon

Familiebehandlingen

​I behandlingen er inkluderet et tilbud om deltagelse i et familiekursus á tre dages varighed med overnatning og fuld forplejning. Tilbudet gælder for én pårørende. I familiebehandlingen introduceres de nærmeste for alkoholismens mekanismer.

At være på sidelinjen

Det er hævet over enhver tvivl at de pårørende er meget berørte af den selvdestruktive adfærd, de har overværet hos et menneske, de holder af. De pårørende har mange sår, som trænger hårdt til at læges. Derfor er det meget vigtigt, at de pårørende får del i den helbredende proces, som er sat i gang med behandlingen.

Det er uendelig svært at være vidne til den selvdestruktion, som den afhængige så effektivt er i gang med! Alligevel håber og tror alle vel det bedste, men rollen som vidne er fyldt med tvivl, uvished, håb og tro, ofte efterfulgt af skuffelser. Bedst som man troede…

Mange er af gode grunde ikke i stand til fuldt ud at gennemskue alkoholikerens manipulerende løgne og benægtelser – selve problemet lader sig vanskeligt konkretisere og identificere.

Arbejdspladsen

Arbejdspladsen opdager eller mærker oftest problemet langt senere end familien. Jobbet er den sidste bastion, alkoholikeren risikerer eller lader falde. Ud over at give en social anseelse og facade, er arbejdspladsen det økonomiske grundlag for en fortsættelse af afhængigheden.

Har du selv, eller en du holder af et misbrugsproblem?

Hvis du gennem læsning af de foregående sider har fået bekræftet nogle af dine værste anelser bare en lille smule, anbefaler vi dig at kontakte os.

Du er altid velkommen til at kontakte os helt uforpligtende og ANONYMT på DøgnTelefonen 70 26 12 24. Sammen kan vi drøfte problemet nærmere og snakke om, hvad du kan gøre i den aktuelle situation.