Vi bryder den nedadgående kurve gennem behandling efter Minnesotamodellen

Ring Anonymt
Døgntelefon

Behandlingscenter Møllen runder 25 år

Historie er en fantastisk og eventyrlig størrelse. Behandlingscenter Møllen skriver historie med flotte 25 års virke for mennesker med afhængighedsproblematikker. Møllen skriver sig også ind i historien som et af landets ældste behandlingscentre og det i sig selv er ret unikt.

Vedholdenhed, passion og villighed til at drive Møllen på Alsted skovvej 5, har gjort Møllen til noget helt specielt de sidste 25 år. Mange mennesker er over årene kommet i behandling på Møllen og derefter skabt rammerne for at leve livet på livets betingelser og ikke mindst, skabe et værdigt liv uden afhængighed.

Selvom Møllen, historiemæssigt kan dateres tilbage til det herrens år 1664, hvor det havde vind-/vandmølle til virke, så har stedet for nuværende interesse i historien om Erik og Birthe Zinck der startede Behandlingscenter Møllen tilbage i 1998. Erik og Birthe fik nøglen til bygningerne 1. september 1998 og selve skødet 1. oktober 1998.

Så med andre ord, 1. september 1998 købte og startede familien Zinck bygningerne til det der skulle blive starten på Behandlingscenteret Møllen og den vej hjælpe andre mennesker. Sammen skabte Erik og Birthe rammerne for mennesker som havde brug for rehabilitering og derved komme sig af afhængighed og alkoholisme.

Erik Zinck gik desværre alt for tidligt bort i 2013 og Birthe har siden drevet Møllen videre som det begyndte tilbage i 1998.

Nu er tid til at fejre jubilæet og de 25 år som er gået, fejre historien om Møllen som for mange mennesker er blevet indbegrebet om stedet der hjalp dem videre, eller måske endda tilbage til livet. Så historien om Møllen indeholder uendeligt mange historier –

“Where you go – go with all your heart” står der på trappestenen man møder når man går op af hovedtrappen ind til Møllen. Mottoet om, altid at have sit hjertet med, er Møllens enkle tilgang til helbredelse.

Stort tillykke til Møllen’s krumtap, Birthe Zinck, som blev ansat 1. oktober 1998 som en del af Møllen og har været med hele vejen. Hun kan med stolthed fejre 25 års virke på Møllen.