Vi bryder den nedadgående kurve gennem behandling efter Minnesotamodellen

Ring Anonymt
Døgntelefon

Min fars alkoholmisbrug går ud over mig

Hej Birthe.
Min far drikker rigtig meget, og han har gjort det i meget lang tid. Det er blevet værre efter min mor blev skilt fra ham i slutningen af 2008.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Vi har ikke det forhold til hinanden mere, som vi har haft. Og jeg ønsker virkelig at få det tilbage, men jeg synes det er svært.

Jeg bliver ret tit sur på ham, fordi han altid ringer til mig i sin brandert, og siger alt muligt pis. Jeg ved godt at han ikke mener det, og det er alkoholen der snakker for ham, men inderst inde sårer det mig enormt meget.

Han lader også tit sit alkoholforbrug gå udover mig. F.eks, hvis vi har en aftale om at han skal komme og hente mig og kører mig et eller andet sted hen, så ringer han altid og aflyser, fordi han har drukket for meget til at kunne kører bil. Og jeg er ved at være godt og grundigt træt af det. Og jeg er løbet tør for ideer til, hvad jeg kan gøre ved det.

Svar:

Kære H
Tak for din mail.

Det er rigtig svært at have en far der drikker, der ikke overholder aftaler og svigter. Jeg kan godt forstå du er ked af det, vred og såret.

Det er vigtigt at du ved, at alkoholisme er en sygdom, og at din far ikke bevidst vil såre dig, det er derfor også meget vigtig, at han får professionel hjælp.

Der er forskellige ting du kan gøre, jeg har nogle gode ideer til hvordan du kan få ham til at få professionel hjælp, men det er lidt vanskelig at kommunikere over mailen, så derfor vil jeg blive rigtig glad hvis du vil ringe til mig på 75 80 24 33, så jeg kan hjælpe dig. Din henvendelse bliver naturligvis behandlet fortroligt og anonymt.

Ser frem til at høre fra dig.

Mange hilsner

Birthe