Vi bryder den nedadgående kurve gennem behandling efter Minnesotamodellen

Ring Anonymt
Døgntelefon

Min mor har et alkoholproblem

Hej Birthe..
Jeg hedder P….. og er 23 år. Min mor er alkoholiker og har drukket de sidste 17 år ville jeg tro. Hun drikker kun i perioder men inden for de sidste 10 år har hun ikke kunne holde sig ædru særlig længe af gangen .. Når hun ikke drikker finder hun et arbejde og holder det som regl ved lige lidt tid. Men lige så snart hun bliver “for selvsikker” falder hun i..

Mit spørgsmål er hvad jeg skal stille op med hende? Jeg har affundet mig med min mor drikker. Men min frygt er hun drikker sig ihjel.

Som regel siger man jo når man rammer bunden af flasken stopper man med a drikke. Men min mor har vist ik en bund, hun har fået fjernet mig og min søster fra hjemmet da vi var yngre og smidt ud af en lejlighed men hun drikker bare videre.

Hun har været i noget dag behandling i 2004, men det fungerede ikke så godt, og midt i alt det begik min far selvmord og det tog hårdt på hende, og vil faktisk mene at hendes drikkeri er blevet værre efter det.

Hvad ville det koste af få hende i behandling ? For jeg ved hun inderst inde gerne vil stoppe, men hun bær bare rigtig meget skyldfølelse over nogle ting hun har gjort , så tror hun synes det er nemmere at drikke for så tænker hun ik så meget over alle tingenen.

Håber min mail er til at forstå. Men i bund og grund vil jeg bare gerne have min mor kan komme ud af sit misbrug og få et godt liv. Og det tror jeg kun kan ske med behandling men ved ikke hvad sådan noget koster og alt sådan noget.

Håber du vil svare på min mail enten telefonisk eller pr mail.

Med venlig hilsen

P

Svar:

Hej P……

Tak for din mail.

Jeg har tilladt mig at give dit tlf. nr. til Erik som er rigtig god til at hjælpe videre til en form for hjælp.

Det er helt sikkert at din mor har brug for professionel hjælp. Du har alt mulig grund til at frygte at hun drikker sig ihjel.

Det er også vigtigt at du får et par gode råd og værktøjer til hvordan du kan tackle situationen.

Erik vil ringe til dig her i eftermiddag og så håber jeg i får lavet en plan sammen.

Kærlig hilsen

Birthe