Vi bryder den nedadgående kurve gennem behandling efter Minnesotamodellen

Ring Anonymt
Døgntelefon

​Resultaterne af alkoholbehandling er stærkt afhængige af, hvilken form for behandling der vælges, samt hvor medtaget den enkelte alkoholiker er. Ofte er misbruget 3-4 gange større end de pårørende forestiller sig. Et misbrug på 20-30 genstande i ugen er alvorligt. Ofte viser det sig at den aktive alkoholiker indtager mere end 20-30 genstande dagligt!

80% ædru:

Efter alkoholbehandling på vores Minnesota-behandlingscenter Møllen kan ca. 80 % konstateres ædru ét år efter behandlingen. Disse særdeles gode resultater skyldes dels den intensive behandling men i mange tilfælde også at de mennesker der opsøger vores tilbud har visse ressourcer og ofte et socialt netværk.​

​Succesrate på 6-8% :

De kommunale alkoholambulatorier, der tilbyder ambulant behandling og socialpædagogisk baseret behandling som ofte varer 3-9 måneder har en succesrate på omkring 6-8%. Ofte blander disse tilbud flere misbrug sammen.

Mindre end 2% ud af misbruget

Mindre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp. Til trods for de ringe resultater forsøger flertallet med antabus og ofte antabus uden terapeutisk støtte. En sådan “løsning” er medvirkende til at forlænge og forværre misbruget og de deraf følgende konsekvenser som ofte er skilsmisse, tab af arbejde samt helbred.