Vi bryder den nedadgående kurve gennem behandling efter Minnesotamodellen

Ring Anonymt
Døgntelefon

Alkohol og Lykkepiller

Alkoholbehandling med kognitiv terapi er en terapiform, som forandrer hvad patienten tænker om sig selv og sine problemer. Terapiformen er specielt brugt ved depression, angst og afhængighed. Terapiformen bruges i Minnesota behandlingen med særdeles gode resultater.

Antidepressivmedicin eller lykkepiller

Alkoholisme og depression er nært beslægtede sygdomme. På behandlingscenter Møllen har 75% af de klienter der søger hjælp fået diagnosen depression. 65% er i behandling med antidepressiv medicin (lykkepiller) ved indskrivningen.

Under 2% skal fortsat have antidepressiv medicin, men en langt mindre dosis, efter behandlingen, resten er blevet medicinfri og er efter et år konstateret fortsat medicinfri.

Mennesker, som bliver deprimerende, har ofte en tendens til at tænke negativt om sig selv. 

De føler, de ikke kan slå til, og måske at de er moralsk forkastelige, og glemmer let de positive sider, der trods alt er. 

De føler også ofte, at andre ser ned på dem og undgår dem. Mennesker, der har angst, har også mange tanker om sig selv, som forstærker angsten. 

De undgår bestemte situationer, fordi de tænker, at de sikkert får angst, og heraf følger, at de også føler, at de ikke mestrer ret mange situationer særligt godt.

På Behandlingscenter Møllen har vi mange års erfaring med at behandle alkohol- og medicinafhængige. 

Vi tager udgangspunkt i at problemerne kan løses, og at løsningen ofte findes i måden at håndtere følelser på. I hele processen er det vigtigt at inddrage familien, når en sådan findes. 

Derfor tilbydes nærmeste pårørende et familiekursus, ligesom der er familiesamtaler indlagt i behandlingsforløbet.

Se også: Medicinafvænning.

Ring til Behandlingscenter Møllen og få en snak om alkohol og lykkepiller. Døgntelefon: 70 26 12 24

Related Posts

Alkoholafhængighed

Hvad er alkoholafhængighed? Alkoholafhængighed, også kendt som alkoholisme eller alkoholmisbrug, er en kronisk progressiv sygdom præget af en ukontrollabel trang

hash - cannabis

Hash / Cannabis

Hash er et produkt, der udvindes fra Cannabis Sativa-planten og indeholder det aktive stof THC. Cannabisplanten kan bruges til at