Vi bryder den nedadgående kurve gennem behandling efter Minnesotamodellen

Ring Anonymt
Døgntelefon

Er du pårørende til alkoholiker?

Det kan være enormt svært at være pårørende til en alkoholiker og det sætter ofte en i nogle meget svære problemstillinger – Vi har stor erfaring i at hjælpe pårørende og rådgive i en svær situation.

Til alkoholikerens pårørende

Som pårørende til en alkoholiker er det næsten en uoverskuelig opgave at motivere vedkommende til at gå i behandling. De pårørende gør mange forsøg, men ofte opnås kun løfter eller halvhjertede forsøg fra alkoholikeren. Løfterne fremsættes ofte når alkoholikeren føler at den pårørende er ved at “stå af”, måske ligefrem er ved at forlade vedkommende. 

I sådanne situationer lover alkoholikeren typisk at stoppe drikkeriet, lover bod og bedring, tager måske antabus i en periode, men før eller siden starter drikkeriet igen! Der kan gå en uge, en måned, måske et helt år, men det starter igen!    

Problemet er, at alkoholikeren ikke har været i en regulær alkoholbehandling og lært, hvordan han eller hun kan undgå at begynde drikkeriet igen, når der opstår problemer i livet. Og der opstår altid problemer!

Du kan ringe og få gratis og anonym vejledning på vores døgntelefon 70 26 12 24

Du kan også skrive til Birthes Brevkasse eller ringe til Birthe på hendes mobil: 29 27 46 18 

Alkohol er ikke nødvendigvis en privat sag

Det er ikke nødvendigvis en privat sag, hvor meget man drikker, da pårørende til alkoholiker også rammes af det. 

Pårørende til misbruger, og især børn, bliver i den grad berørt, da deres forældre ofte ikke kan yde den naturlige omsorg og pleje. 

Ydermere belaster sygdommen alkoholisme også venner og arbejdsplads, da alkoholen påvirker personligheden i negativ retning. Arbejdsindsatsen nedsættes i form af bl.a. sygedage og mangel på koncentration.

Derfor har vi på Behandlingscenter Møllen altid haft stor fokus på familien og arbejdspladsen som en naturlig del af alkoholbehandlingen. 

Vi tilbyder familiesamtaler, familiekurser og arbejdspladssamtaler, som giver redskaber til forståelse og accept af sygdommen og de udfordringer, den kan medføre i fremtiden.

Professionel hjælp til misbrug

Du må som pårørende erkende, at du har brug for hjælp til at få alkoholikeren i behandling for sit problem. På Møllen tilbyder vi gratis rådgivning og vejledning i motivations fasen. For at motivere rigtigt er der nogle ord som ikke må bruges, og vendinger som skal bruges.

Ofte er beslutsomhed, kombineret med de rette ord, tilstrækkelig til at bringe alkoholikeren i behandling. Hvad der skal gøres i den konkrete situation, afhænger af de faktiske forhold, og de er derfor individuelle.

Rådgivning før du gør noget er meget vigtig! – Ring og få rådgivning på vores døgntelefon 70 26 12 24

Opbygning af motivation

Alkoholikeren må stilles nogle konsekvenser i udsigt, hvis ikke vedkommende er indstillet på at gøre noget ved sit alkoholproblem. Et samspil mellem familie, venner og behandlingscenter er her særdeles effektivt. Ring derfor for rådgivning, når du som pårørende har fået NOK.

Du skal ikke fremsætte løfter som: “Jeg vil gøre alt for dig, hvis du holder op med at drikke”. Det virker simpelthen ikke, da alkoholikeren har en sygelig trang til alkohol. Alkoholikeren vil måske love at holde op og holder dette et stykke tid, men vil, hvis vedkommende ikke kommer i behandling, ALTID begynde at drikke igen. 

Vi tilbyder professionel intervention

Mange prøver at lokke en alkoholiker til at modtage behandling – løfter og lange argumenter om, hvor skadeligt alkoholmisbruget er, prøves uden held. Vi kan tilbyde hjælp med en intervention, når forudsætningerne er til stede. 

Ved en intervention kommer vores interventionist og taler med familie, venner og andre pårørende til alkoholiker. Der aftales hvor og hvordan, alkoholikeren skal stilles over for et valg. En intervention er kun mulig, når pårørende til alkoholiker er indstillet på at hjælpe, og når alkoholikeren ikke på forhånd ved, hvad der skal ske.

Du må aldrig give en alkoholiker et valg – stil et ultimatum!

  • Du må aldrig give en alkoholiker et valg. Stil et ultimatum!

  • Du må aldrig gå på kompromis med din beslutning.

  • Du må aldrig true med noget du ikke kan/vil holde.

  • Du må ikke lytte til alkoholikerens manipulationer såsom: ”Så kan jeg tage livet af mig”, ”så ser i mig aldrig mere”, alkoholikeren fælder krokodille tårer eller ”elsker i mig ikke mere?”.

  • Du må aldrig nogensinde lave en konkret intervention, uden at der er en professionel og erfaren person med som også har terapeutisk baggrund.

  • Ring til Møllen og hør mere om interventioner

Og husk – Det eneste du ikke må gøre er: INGENTING 

Vi hjælper pårørende til alkoholiker – også virksomheder og arbejdsgivere

Mange prøver at lokke en alkoholiker til at modtage behandling – løfter og lange argumenter om, hvor skadeligt alkoholmisbruget er, prøves uden held. Vi kan tilbyde hjælp med en intervention, når forudsætningerne er til stede. 

Ved en intervention kommer vores interventionist og taler med familie, venner og andre pårørende til alkoholiker. Der aftales hvor og hvordan, alkoholikeren skal stilles over for et valg. En intervention er kun mulig, når pårørende til alkoholiker er indstillet på at hjælpe, og når alkoholikeren ikke på forhånd ved, hvad der skal ske.

Hvis virksomheden har en medarbejder, der drikker for meget, er vi behjælpelige med råd og vejledning. Vi kommer også gerne på besøg i virksomheden og tager ”den vanskelige samtale” med medarbejderen. Vi kan også vejlede ved eventuel intervention. Vi har uddannet personale med meget stor erfaring inden for såvel intervention og alkoholbehandling af enhver slags.

Hvis du er pårørende til alkoholiker, skal du ikke tøve med at kontakte os på 

telefon: 70 26 12 24 eller mail: info@mollen.dk, så vender vi tilbage til dig.

Husk det eneste du ikke må gøre, er ikke at gøre noget.

Vi har hjulpet rigtig mange i årenes løb. Uanset om du bor i Jylland på Fyn eller Sjælland – står vi altid til rådighed for at hjælpe.